Dacă nu ai aflat până acum câte motive ai ca să consumi această legumă din familia cruciferelor, înrudită cu conopida, varza, napul, gulia, poți descoperi în acest articol pentru ce e bine să o introduci în alimentația ta cu regularitate. Sora verde a conopidei e plină de nutrimenți, vitamine și minerale și chiar dacă nu prea e pe placul copiilor, poate fi preparată în diverse feluri ca să devină mai atractivă și pentru ei.
Fiindcă e bogat în două carotenoide – luteina and zeaxantina-, este valoros pentru ochi. Ketchupul tău poate are o etichetă care-i laudă valoarea pe seama conținutului de luteină bun pentru ochi mai sănătoși, dar în timp ce ketchupul e posibil să conțină mult zahăr, broccoli nu are, potrivit clickpoftabuna.ro!
Broccoli este o sursă extraordinară de beta-caroten, un antioxidant ce stimulează imunitatea, la fel ca și conținutul de zinc și seleniu.
CITEȘTE ȘI: Cum se găteşte CORECT broccoli
Broccoli este o sursă extraordinară de calciu și vitamina K, care sunt cunoscute ca susținătoare ale sănătății oaselor și că previn osteoporoza. În plus, vitamina K ajută și la absorbția sănătoasă a vitaminei D.
Unul din compușii din broccoli, numit glucorafanin, se transformă într-un alt compus în timpul digestiei, care la rândul său contribuie la regenerarea celulelor sănătoase ale pielii.
Această legumă miraculoasă este o bună sursă de proteine sărace în grăsimi și conține o mare cantitate de fibre care ajută digestia și excreția, din care poți mânca cât dorești, fără să-ți fie teamă de îngrășare.
Este o bună sursă de luteină, care poate împiedica îngroșarea arterelor, ajutând, prin urmare, împreună conținutul de vitamina B6 și acid folic la prevenirea atacului de cord și a bolilor cardiovasculare.
CITEȘTE ȘI: DIETA IDEALĂ, recomandată de toți nutriționiștii: varza, conopida și broccoli stau la baza ei
Este o sursă importantă de fitonutrimenți (kaempferol și izotiocianați), care ajută la reducerea inflamațiilor, kaempferolul ajutând și la prevenirea alergiilor.